坂茂!集装箱!纸管!

案例来源:
http://inhabitat.com
所在国家:
日本 
用途:
  • 展示
  • 商业

案例详情:

【介绍】

集装箱和纸管——集成房屋大师坂茂为您呈现一个令人惊叹的移动博物馆

游牧博物馆(The Nomadic Museum)是设计大师坂茂的又一力作,这个作品将设计师对待工作的一丝不苟,以及他无与伦比的天赋还有绿色设计融为一体,为人呈现出一个不可思议的移动博物馆。该博物馆由148个废旧集装箱以及大量的纸管搭建而成,它最大的特点是有摄影大师格里高利·考伯特的摄影作品展——《尘与雪》,这个设想数年前就在二人脑海中形成,到如今的展出,不仅展现格里高利的天赋异禀,还要赞叹大师坂茂对这一创新设计的精确掌控,可谓是强强联手。

考伯特早在2000年就与坂茂商量这一构想,直到这一概念成型落实已过了十多年,期间一直在不断改进。博物馆的外墙结构,由集装箱按照一种棋盘模式摆放而成,在箱体间插入大量的PVC管材,用来支撑一张大型PVC膜制成的屋顶。这个人字形屋顶还有个特点:膜下的框架由纸管和金属管组成。

博物馆内,迎面是两排直径为76厘米的纸柱,给人营造出一种身临教堂大殿般庄严肃穆的感觉,每根柱间都挂着考伯特的摄影作品。为了指引游客前行,一条木质小道可以作为主要观光通道,它由废弃的脚手架重新打磨而成,道路两旁则铺满鹅卵石。

尽管这个构想一直不曾发生改变,但会根据其选址不同进行结构上的调整。在纽约54码头时,该建筑是一个长达294米、正门敞开的画廊,在末端播放着艺术家的电影。在圣塔莫尼卡,建筑的造型则是两个并排的画廊,是一个有着蝶形屋顶的巨大“H”,而在东京展出时的造型就比较简单。所需的集装箱大多在当地租用,不过一些特定的结构需要两地间的海运。尽管坂茂这次的创作是将自己以前的集装箱建筑和纸管建筑混合起来,但这一“合体”依旧受到了广泛的赞誉。


【原文】

Shigeru Ban uses shipping containers and paper tubes to create a surprising mobile museum

The Nomadic Museum by Shigeru Ban combines the architect's talent for meticulous work and green design into one incredible traveling exhibition. Using 148 shipping containers and massive paper tubes, the architect created a museum to feature a photography exhibition called Ashes and Snow by Gregory Colbert. The idea has been years in the making and exhibits not only Colbert's talent, but Ban's mastery of innovative architecture.

Colbert originally contacted Ban in 2000 with the idea and the concept finally came to fruition after several years of evolving. The exterior walls of the structure are made up of shipping containers placed in a checkerboard pattern. In between the shipping containers are pieces of PVC supporting a roof made out of a large PVC membrane. Pediments constructed of paper and metal tubes accent the exterior.

Inside, 30-inch paper columns create a cathedral-like nave where the photographs hang. To help guide circulation, a path was constructed out of wood that was re-used from construction scaffolding, with river rock making up the rest of the floor surface.

Though the general concept remained consistent, the construction of the building changed depending on where it was located. While in New York on Pier 54, the building was one long 963-foot gallery with an opening on one end for showing the artist’s movies. In Santa Monica, the space consisted of two side-by-side galleries configured like an “H” with a butterfly roof. Tokyo featured a similar configuration. The shipping containers were mostly rented locally, but some were used to ship the structure between locations. And although the artist received mixed reviews on his exhibition, critics raved about Shigeru Ban’s design. 

同类产品

我的收藏夹
购物车
已添加到收藏夹!

集成汇与供应商合作案例分享

合作企业